Vauvan ensimmäinen laivareissu Suomeen

Friday, November 24, 2017
Hei vaan täältä vauvakuplasta. Vihdoin ja viimein pääsin koneen ääreen. Vauva nimittäin nukahti sohvalle (yleensä nukkuu päiväunet vain liikkuvissa vaunuissa) joten minä käytin heti tilaisuutta hyväkseni. Onpa ihanaa istahtaa hetkeksi alas ja tehdä omia juttuja!

Baby on boat

Halusin tulla huikkaamaan, että kotona ollaan onnistuneen suomi-reissun jälkeen. Pakkasin omat ja vauvan kimpsut ja kampsut (herranjestas kuinka paljon tavaraa meillä oli mukana) autoon ja matkattiin yhdessä M/S Silja Serenadella suomeen pari viikkoa sitten. Valitsin matkustusmuodoksi laivan sen vuoksi, että koin sen lentokonetta stressittömämmäksi matkailumuodoksi kun matkasin pienen vauvan kanssa kahdestaan. Ja sitä se onneksi olikin.

Stockholm archipelago

Cafe in Silja Serenade
Yksin pikkuisen vauvan kanssa matkustaminen jännitti ja oman jännitysmomenttinsa matkaan toi myös auto, joka piti saada ajettua laivaan ruttaamatta omaa tai muiden autoja. Satamassa oli kuitenkin hyvät kyltit ja miehet opastamassa, eikä auton ajamisessa laivaan ollut mitään ongelmaa. Auton ympärille jäi myös riittävästi tilaa laivassa joten sain vauvan turvakaukaloineen ulos autosta ongelmitta.

Matka meni kaikin puolin yllättävän kivuttomasti. Meri ei myrskynnyt yhtään, nukuttiin hyvät yöunet ja ehdittiin käydä vähän Tax-Freessä shoppailemassakin. Kotiinpaluumatkalla saatiin kuitenkin pientä actionia kun ennen laivaan pääsyä tapahtui, noh, pieni kakkakaaos (vauvalla). Siitäkin selvittiin avuliaan satamatyöntekijän toimesta, joka radiopuhelimella otti heti yhteyttä laivaan ja sai solutettua meidän auton ensimmäisten joukossa sisään. Phuh ja Kiitos siitä! Kiitos myös niille herrasmiehille, jotka avuliaasti kantoivat rattaat vauvoineen seuraavalle kannelle, kun autokannen hissi oli rikki.

Waiting to get into boat with car
Baby on boat

Hyvin mennyt reissu antoi minulle rutkasti rohkeutta ja voisin hyvin  lähteä uuteen reissuun vaikka heti. Onni on asua Tukholmassa josta pääsee Suomeen muutenkin kuin lentämällä :)

Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature