Crazy Rich Asians ja pari muuta lukuvinkkiä

Wednesday, January 25, 2017
Tuntuu, että loppuvuosi mateli hitaasti lukemisen saralla. Viime aikoina on uni tullut silmään jo muutaman sivun jälkeen, joten kovin montaa kirjaa en ole loppuvuodesta saanut luettua. Tässä kuitenkin muutama kepeä kirja, jotka on tullut luettuna viime aikoina (englanniksi kylläkin) jos joku siellä kaipailee vaikka vähän lukuvinkkejä :)

Crazy Rich Asians Barefoot Beach Heart of the Matter


Toby Devens - Barefoot Beach

Nora Farrelille, Tuckahoe, Maryland ei ole pelkästään kesänviettopaikka, se on koti. Koti, missä hän meni naimisiin elämänsa rakkauden kanssa, suunnitteli tulevaisuuttaan ja viettää edelleen, joka kesä, laatuaikaa parhaiden ystäviensä, Margon ja Eminen, kanssa. Aviomiehen kuoleman jälkeen hän keskittyy tanssin opettamiseen omassa studiossaan ja pelkää menettävänsä kesäkotinsa.

Kirjassa on sopivasti draamaa, romanssia sekä ihanaa tosi ystävyyttä. Ihastuin lukiessani Tuckahoehin niin paljon, että nyt haluaisin matkustaa sinne. Harmikseni paikka on kuitenkin kuulemma vain mielikuvituksen tuotetta. No, ei auta ottaa kuin kirja käteen, jos sinne haluaa jälleen matkustaa.


Kevin Kwan - Crazy Rich Asians

Kun New Yorkista kotoisin oleva Rachel Chu lupautuu viettämään kesän Singaporessa ja vierailevansa poikaystävänsä "perinteisessä" kiinalaisessa perheessä, hän ajattelee viettävänsä rentouttavan loman, ehkä jopa hieman tylsän sellaisen. Hänellä ei ole hajuakaan millaiseen pyöritykseen hän tulee vielä joutumaan.

Nickin lapsuudenkoti on nimittäin palatsi. Hän on matkustellut enemmän yksityisillä lentokoneilla kuin autoilla ja hän on Aasian tavoitelluin poikamies. Tästä Rachelilla ei ole ollut hajuakaan ja totuus paljastuu hänelle loman aikana. Nickin pelottava äiti ei tosin ole ollenkaan varma siitä että Rachel on "se oikea" Nickille ja tekee kaikkensa romuuttaakseen nuoren parin romanssin...

Tämän kirjan parissa pääsee kurkkimaan ökyrikkaiden elämään. Toivon kyllä, että rikkaiden elämä ei ihan kirjassa kuvaillun kaltaista ole; pelkkää materialismia, ulkonäköpaineita ja turhuuksiin keskittymistä. Tästä huolimatta (tai tästä johtuen) kirja on kuitenkin viihdyttävä ja seuraavana ostoslistalle menee jatko-osa China Rich Girlfriend. Voi Rachel, kestääköhän rakkaus ulkoiset paineet.


Emily Giffin - Heart of the matter  

Tessa Russo on kahden pienen lapsen äiti ja kuuluisan lastenkirurgiaan erikoistuneen lääkärin vaimo. Tessa on hiljattain jättäytynyt pois työelämästä keskittyäkseen perheeseensä. Valerie Anderson on lakinainen ja kuusivuotiaan Charlien yksinhuoltaja äiti. Molemmat naiset asuvat samassa lähiössä Bostonissa, mutta eivät tunne toisiaan juurikaan ennen kuin traaginen onnettomuus kietoo heidän elämänsä yhteen tavalla, jota kukaan ei olisi voinut kuvitellakaan.

Tämä koskettava tarina kiehtoi niin, että olisin halunnut lukea kirjan saman tien kannesta kanteen. Välillä hymyilytti, sitten itketti. Kirja aiheutti juuri sellaista tunteiden vuoristorataa mitä hyvän kirjan pitääkin aiheuttaa. Suosittelen!
Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature