Torö

Monday, November 14, 2016

Torö Stenstrand

...is the best surfing spot in Sweden

Viikko sitten kävimme Jonaksen kanssa sunnuntaiajelulla ja päädyttiin Nynäshamniin, Torön saarelle. Aivan saaren päädystä löytyy Ruotsin paras surffipaikka, Stenstrand. Lunta sateli hiljalleen ja ajattelimme käydä kurkkaamassa miltä tuo paikka oikein näyttää.

Suu taisi vähän loksahtaa auki, kun näin aallot. Ihan käsittämätöntä, että Ruotsistakin löytyy tämmöinen surffipaikka ja noin isoja aaltoja. En ole surffari, mutta helposti voisin istuskella tuossa kivisellä rannalla ja tuijotella aallon päällä liukuvia surffareita ja horisonttia vaikka monta tuntia.

* * *

On Sunday last week me and Jonas drove to Torö where you can find the best surfing spot in Sweden, Stenstrand. I was amazed how big waves you can find there. I'm not a surfer but I could easily sit there for hours and watch people surfing. What a beautiful place.

Surfing in Torö Stenstrand
Best surfing spot in Sweden, Torö
Best surfing spot in Sweden, Torö, Stenstrand
Surffaamista täytyy todella rakastaa jos haluaa Ruotsissa tätä lajia harrastaa. Jäätävän kylmä vesi ei todellakaan houkuttele (ainakaan minua) mereen hengailemaan. Yllättävän monta surffaria siellä kuitenkin tuona päivänä odotteli sitä parasta aaltoa. Eräs surffari toteutti yhden unelmansa. Kuulin kun hän ennen veteen menoa totesi kaverilleen, että on aina unelmoinut surffaamisesta lumisateessa. Nyt hän voi ruksata sen toiveen toteutetuksi.

Ps. Lopusta löytyvä video ei ole kuvattu mustavalkoisena. Tämä värimaailma täällä Scandinaviassa on tällä hetkellä vain aika harmaa :D Havaijin värikylläisyyden jälkeen aika lohdutonta, täytyy myöntää.

* * *

You really need to love surfing if you want to be a surfer in Sweden. Water is ice cold and it might be snowing (in the winter) :D. Nevertheless, there was surprisingly many surfers on the water trying to catch the best wave on Sunday. I heard a surfer telling his friend that he has always dreamed of surfing while it is snowing. Now he can check that off  from his bucket list :)

Ps. Video (and photos) are not filmed as black and white. This is the main color in Scandinavia at the moment. Grey. After colorful Hawaii it is pretty gloomy sight. 

Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature