Jos muuttaisin Lahteen

Wednesday, November 30, 2016
Olen useasti kotipuolessa käydessäni miettinyt millaista olisi asua Lah(d)essa. Siitä on kohta 10 vuotta, kun muutin pois ja mielikuvat Lahdessa asumisesta alkavat pikkuhiljaa hämärtyä (ja muistot kultaantua). Tukholmassa asuvalle Lahti tuntuu kotoisalta ja kiireettömältä kaupungilta.

Sain idean tähän postaukseen London and beyond -blogia kirjoittelevalta Leenalta joka kirjoitteli jokin aika sitten postauksen siitä millaista hänen elämänsä olisi, jos hän muuttaisi takaisin kotikonnuilleen Kuopioon. Postaus innosti minut pieneen ajatusleikkiin ja mietin millaista oma elämäni olisi jos asuisin tai muuttaisin nyt takaisin Lahteen. Kaupunkiin, jossa olen kasvanut ja josta minulla on paljon hyviä muistoja.

Hirmu ihanaahan se olisi, sillä...


Asuisin sitten missä vaan, niin matka keskustaan taittuisi nopeasti. Liikenneruuhkia Lahdessa ei juurikaan ole ja parkkipaikka löytyy aina helposti ja kävelyetäisyyden päästä. Vaatekaupoissa saisin kierrellä ja katsella ihan rauhassa eikä sovituskoppeihin tarvitsisi kauaa jonotella. Omistaisin omakoti- tai rivitalon kivalta paikalta, ehkä Jalkarannasta, Vesijärven ja Tapanilan ulkoilumaastojen läheisyydestä. Harrastaisin showjazzia aikuisryhmässä ja lenkkeilisin Tapanilan maastoissa. Talvella hiihtelisin pitkiä hiihtolenkkejä joko Tapanilassa tai Vesijärven jäällä ja talviviikonloppuisin laskettelisin Messilässä. Saunoisin monta kertaa viikossa. Välillä tekisin äitini koiran kanssa pitkiä kävelylenkkejä.

Viettäisin useasti aikaa äidin ja isän luona. Joskus notkuisin veljen luona hyvää musiikkia kuunnellen. Tapaisin ystäviäni useasti. Käytäisiin yhdessä lenkeillä, konserteissa, koripallopeleissä ja jääkiekkomatseissa. Välillä ajelisin Heinolaan ja Helsinkiin tapaamaan kummityttöjäni. Silloin tällöin käytäisiin kaveriporukalla istumassa iltaa vakkari viinipaikassamme, Seuriksella. Tyttöjeniltoja vietettäisiin aina tarvittaessa ja bileet siirtyisivät todennäköisesti Ravintola Santa Féstä Teerenpelin kautta Armakseen (Lahden ja koko suomen(?) viihteellisimpään yökerhoon :D). Armaksen ilta on takuuvarmasti täynnä viihdyttäviä tyyppejä ja kiperiä tilanteita. (Että jos Lahteen humppavinkkejä kaipaat, niin....).

Tai ihanaa se olisi varmasti niin kauan kunnes todellisuus iskisi. Kuten Leena totesi Kuopiosta, on Lahdessa vähän sama juttu, työpaikkoja ei juurikaan ole tarjolla. Ei minulle, eikä Jonakselle. Niin ja mitenköhän tuo rakas ruotsalaiseni täällä perisuomalaisessa kaupungissa pärjäisi englannin tai ruotsin kielellä...?
Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature