Why do I travel?

Friday, October 7, 2016
Travel blogger Plunge by Tiia
Travel essentials
Olen matkailu addikti. Myös kaveripiirini koostuu ihmisistä jotka tykkäävät matkustaa. Sen vuoksi en ole juurikaan edes ajatellut, että kaikki eivät tykkää matkustella (tai he valitsevat mieluummin kotona puuhastelun kuin maailmalla reissaamisen). Viime vuosina olen kuitenkin tavannut ihmisiä, jotka eivät välitä matkailusta ja sen vuoksi aloin miettiä, että miksi minä matkailen.

Käytän lähes kaikki vapaapäivät, niin työssä tienatut kuin yleiset vapaapäivät, matkusteluun. Joskus tutkin Tukholmaa tai sen lähitienoita, joskus suuntaan ulkomaille. Kun edelliseltä lomalta on palattu, alan jo suunnittelemaan seuraavaa matkaa. Mikä siinä matkailussa on niin koukuttavaa? Miksi pitää koko ajan olla menossa? Tässä muutama syy:

1. Tunnen että mitä vaan voi tapahtua

Matkalle lähtiessä tunnen oloni vapautuneeksi. Olen paljon rennompi, iloisempi ja avoimempi uusillle kokemuksille. Mielihyvähormoonit jylläävät ja odottava tunne kutkuttaa ihan mahanpohjassa asti.

2. Haaveista totta

Ensin haaveilet Havaijin turkoosista vedestä ja hienoista hiekkarannoista, sitten säästät ja toteutat unelmasi. Se fiilis, kun vihdoin pääset rannalle jonka kuvaa olet googlaillut tuhannet kerrat, on mahtava. Joskus jopa epätodellinen. Ja siihen tunteeseen jää koukkuun.

3. Tapaan uusia ihmisiä

Ulkosuomalaisena matkailen usein sen vuoksi, että tapaan ystäviäni tai sukulaisiani. Mutta rakastan tavata myös uusia ihmisiä ja kuulla heidän tarinoitaan. Jopa ne lyhyet kohtaamiset hississä tai kassajonossa saavat minut hymyilemään. Haluan nähdä maailmaa ja oppia uusia asioita muista kulttuureista.

4. Näen uusia paikkoja

Olen utelias ja haluan nähdä mahdollisimman paljon. Matkalle pakkaan aina mukaan lenkkarit, sillä kävelykilometrejä kertyy kymmeniä päivässä. Kävellen liikkuessa voi helposti pysähtyä idyllisiin kahviloihin tai poiketa mielenkiintoisille sisäpihoille, joita ei muuten ehkä edes löytäisi. Myös se on kutkuttava tunne, kun tietää että joka kulman takaa löytyy jotain uutta nähtävää.

5. Maistan uusia (yleensä hyviä) makuja

Myönnän. Reissuilta jää useasti (upeiden paikkojen ja ihmisten lisäksi) mieleen myös hyvät makuelämykset. Havaijilta saa parasta (ja tuoreinta) kalaa ja  Pariisista löytyy suurin ja ruokaisin salaatti.


* * *

I'm addicted to travel. Also, my friends like traveling. Recently I have met people who rather stay home than travel and that is what made me think about why I do like traveling. Well, here are some reasons why I travel:


1. To get the feeling that anything can happen

I feel happier, more relaxed and more open to new things when I'm traveling. Traveling stimulates endorphin production and I'm excited to see and experience new things.


2. To Make dreams come true

There was a time when I was dreaming about the clear waters and sandy beaches in Hawaii. When we finally did the decision to travel to Hawaii (for the first time) I started to save money for this trip. Feeling, what I got when I first stepped on a beach I had googled (too) many times was amazing. Almost unreal. One of my dreams came true.


3. To meet new people

Living abroad I mostly travel to meet the family and friends (surprise). In addition to this I love meeting strangers randomly and hear their stories. Even those quick meetings and couple of words when doing grocery shopping makes me smile. I want to see the world, hear interesting lifestories of strangers and learn new things about new cultures.


4. To see new places

I'm curious and I want to see new places. I think the best way to see a new city is to put the sneakers on and walk, walk and walk. That is when you find the most idyllic cafes and most interesting backyards.


5. To taste (mostly good) new tastes

Besides the new places and people I often remember the food I have eaten. You can find best (and freshest) fish in Hawaii and the biggest salad ever can be found in Montmartre, Paris.

Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature