Can you pronounce Humuhumunukunuku-apuaa?

Friday, October 14, 2016
Colorful fishes in Hanauma Bay, Hawaii


Olen snorklannut kerran elämässäni. Tai ehkä pitäisi sanoa, olen yrittänyt snorklata, sillä Thaimaassa, keskellä merta, se ei ihan onnistunut. Maanantaina kävimme snorklailemassa Hanauma Bayssa ja tällä kertaa harjoittelin hengittelyä ja naaman laittamista veteen ihan siinä rantavedessä ennen kuin uiskentelin syvemmälle.

En oikein tiedä miksi, mutten millään meinannut uskaltaa laittaa kasvoja veden alle ja hengittää samalla snorkkelin kautta. Hengitin joko liian nopeasti (paniikki) tai pidätin hengitystä ja aina aallon vyöryessä yli iski uudestaan paniikki. Luulin hukkuvani, vaikka oli se snorklausmaski naamalla, vettä vain polviin asti ja jalat tukevasti meren pohjassa. Hetken siinä räpiköityäni (ja kuolleisiin koralleihin jalkojani naarmutettuani) rentouduin ja pikkuhiljaa uin aina vähän pidemmän matkan kasvot veden alla. Halusin voittaa pelkoni.

Kun sitten hoksasin tämän snorklauksen jalon taidon, ei minua meinannut saada vedestä pois. Niin paljon värikkäitä kaloja, auringon heijastamia valojuovia veden alla ja niin rauhallista. Pitkästä aikaa tuntui kuin aika olisi pysähtynyt. Siinä hetkessä olimme vain minä ja ympärilläni pyörivät kalat. Se fiilis <3 Snorklaus on mindfulnessia parhaimmasta päästä.

Tahdon uudestaan! Mikä on sinun mielestäsi paras snorklauspaikka maailmassa?

Ps Oletko ennen nähnyt tämmöistä kalaa? Se on Hawaiin kansalliskala, Humuhumunukunukuapuaa, ja hauskannäköinen kuin mikä! Ei nimi miestä pahenna vai miten se sanonta nyt kuuluikaan :D

Jos olet suuntaamassa Hanauma Bayhin:

- Mene ajoissa paikalle.  Parkkipaikkoja on vain rajoitettu määrä ja ne täyttyvät nopeasti (parkkialue saattaa olla täysi jo kello 7-7:30 aikoihin ).
- Ennen klo 07:00 on ilmainen sisäänpääsy. (tai ainakin meille oli).
- Räpylöitä ja maskeja saa vuokrattua paikan päältä (koko setti 20 $ ).

* * *

I've been snorkeling before. Or maybe I should say I've tried snorkeling before because the first time when i tried in the middle of the ocean in Thailand it did not go very well. Now it was time for me to learn for real how to do snorkeling so we headed to Hanauma Bay!

I do not know why it was so difficult for me to put my face under water and breathe normally through a snorkel but it was. I was determined to overcome my fear so I continued trying (and scratched my leg on dead coral). Then suddenly (just like that) I managed to relax, let my fins do the work and swim longer routes with my face under water while breathing calmly. I felt like a winner!

When I learned the secrets of snorkeling I would have wanted to continue forever. It was an amazing feeling to see all those colorful fishes and hear the silence under water. Snorkeling is the best mindfulness practice I can think of.

I want to do it again! What is your favourite snorkeling place?

Ps Have you ever seen this fish before? It is called Humuhumunukunukuapuaa and it is the coolest fish I've seen :)


Snorkeling in Hanauma Bay:

- Go early. The parking lot fills up quickly. Around 7-7:30 it might be full already.
- It is free entry before 7am. (at least it was for us)
- You can rent snorkel gear for $20. 
2 comments on "Can you pronounce Humuhumunukunuku-apuaa?"
 1. Ihan paras kalan nimi :) Olen snorklaillut vain Punaisella merellä Egyptissä, jossa vedenalaisen maailman värikokoelma oli aivan mieletön - ainakin silloin 20 vuotta sitten :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin mustakin :D Ja se värimaailma on kyllä ihan käsittämätön! Tosta kokemuksesta jäi kyllä kipinä snorklaukseen. Toivottavasti pääsen pian uudestaan snorklailemaan jossain päin maailmaa.

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature