2 apps for planning your Instagram feed

Friday, September 2, 2016
2 apps for planning your Instagram feed

Seurailetteko minua jo Instagramissa (@plungebytiia)? Postailen sinne melko aktiivisesti kuvia niin matkoilta kuin arkipäivistänikin. Instagram on minulle inspiraation lähde ja siksi oma feedinikin on yksinkertainen ja kuvat on editoitu samantyylisiksi. Aktiivinen Instagrammaaminen vaatii etukäteissuunnittelua ja jokunen aika sitten aloin kaipaamaan apuvälinettä, jolla voin suunnitella etukäteen mitä kuvia postaan ja samalla taata sivun yhdennäköisyyden. Jos joku siellä ruudun toisella puolella tuskailee Instagram feedinsä kanssa löydät ehkä näistä kahdesta appista itsellesi toimivan vaihtoehdon.

Planoly

Planoly oli ensimmäinen appi jota testasin. Opin hetkessä käyttämään sitä ja feedin suunnittelu oli helppoa. Kuvien ajastamisen lisäksi Planoly tarjoaa Instagram statistiikkaa ja näyttää viimeisimmät kommentit.  Pystyt myös vastaaman kommentteihin Planolyn kautta. Planolyn miinus puoli on se, että ilmaisen testijakson jälkeen se maksaa 7 $ / kk (yksi Instagram tili). Tämä on mielestäni melko suuri summa (ainakin vielä tässä vaiheessa), joten jatkoin etsintöjä.

Mosaico

Heti kun Planolyn testi kausi oli päättynyt löysin Mosaicon. Se on todella simppeli appi ja se sopii hyvin Instagram feedin suunnitteluun. Kuvien lisäämisen lisäksi appiin voi ohjelmoida hashtag pilviä, mikä nopeuttaa postaamista. Mosaicon saa ladattua 6 dollarin kertamaksulla (todella iso plussa!). Mosaicoon on mahdollista myös lisätä toinenkin tili pienellä lisämaksulla (11,99 $ / 12 kk tai 6,99 $ / 6 kk). Mikäli haluat edullisen ja helpon työkälun Instagram feedin yhtenäistämiseen, voin lämpimästi suositella Mosaicoa. Olen käyttänyt sitä nyt muutaman kuukauden ja olen ollut todella tyytyväinen.

* * *

Are you following me on Instagram (@plungebytiia)? I love Instagram and I'm pretty active over there. For me, Instagram is a source of inspiration and that is why I try to keep my own feed as simple and clean as possible. Active Instagramming requires planning and continuous picture flow. Some time ago I felt I needed a tool to plan my feed so I started to look for one. If there is somebody who is looking for good tool to plan Instagram feed please check these two apps.

Planoly

Planoly was the first app I tried. It was easy to learn how to use the app. In addition to add pictures Planoly offers Instagram statistic and shows latest comments. It is also easy to answer to comments via Planoly. The only minus with this app was that I think it is too expensive. After free test period it costs 7$ / month (one account). I'm not ready to pay that much yet so I decided to find some other (cheaper) app.


Mosaico

That other (cheaper) app I found was Mosaico. This app is also easy to use and even though it does not show any analytics I feel it is suitable for my needs. I like especially the possibility to add hashtags as a cloud. Mosaico app costs 6 $. It is one time cost ( I like it!). There is also possibility to add more accounts with small extra charge (11,99 $ / 12 months or 6,99 $ / 6 months. If you are looking for easy Instagram tool that is also fairly cheap I can recommend this one. I've been really happy with it.
2 comments on "2 apps for planning your Instagram feed"
 1. Sun fiidi on kyllä hienon näköinen :)!
  Mun on sellainen sekametelisoppa, mutta jotenkin mulle vaan menee yli se, että sen pitäis olla kotenkin sliipattu ja yhtenäinen... Ymmärrän kyllä miksi kunnon instagrammailijalle se on aika tärkeetä, mutta mä haluun laittaa just sellasen kuvan kun sillä hetkellä tuntuu kivalta, enkä jotain tietynlaista jotta fiidi näyttäis hyvältä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Eveliina :)

   Ymmärrän kyllä hyvin tuonkin pointin, että sinne haluaa laittaa semmoisia kuvia kuin sillä hetkellä tuntuu. Silloin se antaa vähän totuudenmukaisemman kuvan elämästä. Ja se on blogille kiva lisä. Aikoinaan mäkin aloin instagrammaamaan sillä ajatuksella, että sinne laitan huolettomampia otoksia jokapäiväisestä elämästä, mutta tähän suunnitteluun ja viilaukseen sekin on nyt mennyt :) No, ehkä tuolla Instagram Storiessa tullaan näkemään sitten vähän arkisempia ja editoimattomampia otoksia. Snapchatissa kun en koskaan oikein päässyt vauhtiin.

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature