Me before you

Monday, July 4, 2016
Luin ehkä noin vuosi sitten Jojo Moyesin kirjan Kerro minulle jotain hyvää (engl. Me Before You) Kirjailija oli vielä tuolloin minulle tuntematon ja kirjakin taisi tulla jonkun lehden kylkiäisenä. Onneksi tuli, sillä se vei samantien mennessään. Ja taisin samalla löytää uuden lempikirjailijan.

Me Before You movie

Nyt kirjasta on tehty myös elokuva ja kävin sen viikonloppuna katsomassa (Suomen ensi-ilta on 8/7). Kirjan luettuani mietin että tulenkohan pettymään elokuvaan. En ole tainnut vielä koskaan nähdä elokuvaa joka olisi ollut yhtä hyvä kuin kirja. Silti päiväleffa tuntui hyvältä ajanvietteeltä sateisena lauantaina ja päätin antaa elokuvalle mahdollisuuden.

Me Before You movie

Nyt, varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni, voin todeta että kirja ja elokuva olivat yhtä hyviä. Tunnelmallisia, surumielisiä, elämäntäyteisiä ja toiveikkaita. Elokuvaan oli saatu tallennettua juuri se sama tunnelma jonka kirjaa lukiessani koin. Ja elokuvan päähenkilöt oli valittu taitavasti (Emilia Clarkeen ei voinut olla ihastumatta) ja se musiikki. Ihania, ihania biisejä (Not today oli suosikkini).

Seuraavana aamuna kipaisin heti ensi töikseni kirjakauppaan ja ostin JoJo Moyesin uusimman kirjan Jos olisit tässä, jossa Loun tarina jatkuu. En malta odottaa että pääsen lukemaan, mitä sitten tapahtui.

// Book tip: Read the book, Me Before You, written by Jojo Moyes. And then watch the movie. I L O V E D both. Then go and buy sequel After you. There. Just do it. You are gonna love this story, I promise. 

#LiveBoldly

If you don't see the video, click here: goo.gl/7AP79k
5 comments on "Me before you"
 1. Kiitos vinkistä! Ostin juuri Jojo Moyesin "Ole niin kiltti, älä rakasta häntä" (The last letter from your love) ja ainakin alku vaikuttaa lupaavalta :) on kivaa löytää uusi kirjailija, jolta voi lukea lisää. Pitää kyllä lukea kirja ennen kuin katsoo elokuvan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ehdottomasti kirja ennen elokuvaa! :) Jojo Moyes on kyllä superhyvä! Täytyy heti tämän jatko-osan jälkeen käydä ostamassa vaikka tuo mitä sä olet juuri aloittanut lukemaan. Ihanaa kun on monta hyvää kirjaa nyt jonossa (olen vakuuttunut että hänen muutkin teokset on hyviä ;))

   Delete
 2. Eilen katsoin minäkin tuon elokuvan. Yhtä ihana kuin kirjakin, jonka luin jo aikoja sitten. Ja jatkoaika olen lukenut. Ja odotan jatkoa siihen. Olen lukenut muitakin kirjailijan kirjoja ja niissä on yhtä maaginen, romanttinen tunnelma. Joten suosittelen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, että muutkin kirjat on yhtä maagisia. Ja mikä parasta, nyt on monta hyvää kirjaa jonossa....Jojo Moyes <3 Ei tule ainakaan kesälukemisesta pulaa!

   Delete
 3. Mä näin trailerin ja aattelin että tää on just varmasti mulle sopiva leffa, mutta hei, ehkä luenkin kirjan ensin! 😊

  ReplyDeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature