Kuvailuja

Monday, March 28, 2016
Feathers on a hand


Easter

Easter picture


Olen käyttänyt osan pääsiäislomasta kuvaillen (yllätys!). Täällä on etsitty parasta valoa ja kuvausalustoja on kiikuteltu nurkasta toiseen. Ihanaa kun on vihdoin voinut ottaa kuvia valoisan aikaan. Ja valoakin on riittänyt. Ainakin täällä Tukholmassa aurinko on paistanut m o n e n a päivänä!

Vaikka nyt itse sanonkin, niin pikkuhiljaa on alkanut tuntumaan, että mun nappailemat kuvat alkaa olla sitä tasoa, että niitä voisi yrittää myydä kuvapankkien kautta. Joskus kuvailen ihan vain sillä silmällä mitä luulen kuvapankeista ostettavan. Täytyisi varmaan vähän selvitellä mihin kuvapankkiin olisi parasta laittaa niitä myyntiin... :)

Vielä tosin tuntuu olevan hieman kehittymisen varaa kuvaustaidoissa. Tai oikeastaan kameran säädöissä. En oikein ymmärrä miksi kamera haluaa värjätä  puhtaan valkoisella pöydällä (hyvässä valossa) kuvatun tuotteen taustan harmahtavaksi / sinisen harmaaksi. Se on t o d e l l a  ä r s y t t ä v ä ä!

* * *

I have spent some time taking photos during this easter break (surprise!). I've been testing different settings  in different lights.  I'm happy that it has been so sunny here in Stockholm. One gets much nicer pictures on a sunny day. 

I have actually started to feel comfortable with my camera. I think I have managed to get some pictures I could sell in image banks. Hmmmm... Maybe I should check which image bank would be good for me :)

There is one problem though I haven't been able to solve. I cannot find the right settings when photographing product on a pure white table (and with good light). The background does not come out as white but more grayish / blueish. So a n n o y i n g!

2 comments on "Kuvailuja"
 1. Oli kyllä mahtava pääsiäissää Tukholmassa! Me käytiin siellä pyörähtämässä ja olit taas mielessäni ;). Kerro mulle jos teet tarkempaa tutkimusta kuvapankkien suhteen ja päädyt johonkin... Tosin pitäisi tietenkin itse selvitellä asiaa, heh. Tuosta väristä nyt en ossaa sanoa muuta kuin että ehkä white balancen säätely vois auttaa mutta sen oot varmaan jo tehnyt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin oli! Aivan mahtava sää. Tänään sitten satoi, mutta mitäpä siitä kun töissä piti olla :D

   No voi hitsi, olisit vinkannut että tulette, niin oltaisiin voitu ihailla Tukholman katuja yhdessä.

   Juu, täytyy vihjailla jos löydän jonkun hyvän. Ja ylipäätään voisin vähän kirjoitella mitä eroja niissä on.. :) Tuota white balancea kyllä yritin säätää ja sitten kuvat joko ylivalottui tai sai tuon ärsyttävän taustavärin :D murrrr, täytyy vain testailla lisää.

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature