Kiireetön Tukholma

Friday, March 25, 2016
Metro station Stockholm


Parasta juhlapyhissä on se kuinka Tukholma hiljenee. Eilen tapasin ystävää töiden jälkeen ja olin fiiliksissä siitä miten kiireetön Tukholman keskusta oli viideltä, heti töiden jälkeen. Bussit ajoivat ohi lähes tyhjinä, jalkakäytävillä sai kulkea ilman siksak askeleita ja Sveavägen ammotti tyhjyyttään. Metrovaunussa istui vain muutamia ihmisiä ja näyteikkunoita onnistui pysähtyä katsomaan ilman että jäit tien tukkeeksi.

Juhlapyhiä edeltävänä päivänä osa firmoista sulkee ovensa jo puolen päivän aikaan joten suurin osa ihmisistä oli ehtinyt jo suuntaamaan pääsiäisen viettoon aiemmin tänään tai jo eilen.

Näistä hetkistä on otettava kaikki irti, sillä näin kiireettömänä Tukholmaa ei näe lähes koskaan.

Me ollaan pääsiäinen kotosalla. Ohjelmassa on ulkoilua (huomiseksi on luvattu +12! Toivottavasti se toteutuu) ja taidanpa nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja hoitaa semmoista asioita jotka ovat kolkuttaneet takaraivossa jo pidemmän aikaa.

Hyvää pääsiäistä toivotan minä stressittömästä Tukholmasta :)

* * *

I love quiet Stockholm. You can see its beauty in a different way when it is not stressing around you.

Yesterday I hade dinner plans after work and when walking through downtown I was amazed how quiet Stockholm center was. Busses drove by almost empty, I was able to walk without zig zag steps on the sidewalks, Sveavägen was peaceful and there were only couple of people on subway.

Some of the workplaces work only half day before holidays so lots of people had already started their vacations around 12:00. 

It is very rarely when you can see Stockholm this empty. But when you see you should enjoy it :)

We are staying home during easter. I'm planning to take it really easy (weather forecast says that it should be +12 tomorrow, I hope it is right. That calls for a long walk). Also, I'm planning to do some things I've been planning to do for a long while already. 

Happy Easter from me :)Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature