A day in Sigtuna

Saturday, April 4, 2015
Sigtuna

Teatime in Sigtuna Stadshotell

Lake Mälaren
A house in Sigtuna Sweden
En voisi olla onnellisempi että olen juuri nyt tässtä. 
Vain sinä ja minä. 
Se tuntuu hyvältä ja jotenkin niin oikealta. 

Aina ei tarvitse matkustaa maailman ääriin kokemaan unohtumattomia hetkiä ja näkemään upeita paikkoja. Meidän pääsiäisen extempore kohteeksi valikoitui vain 40 minuutin päässä Tukholmasta sijaitseva ruotsin vanhin kaupunki, Sigtuna. Vietettiin monta tuntia kävellen ympäriinsä ja suustani tuskin muuta päivän aikana kuuluikaan, kun wau ja ihana! Kaupunki oli aivan täydellinen.

Päätettiin käydä vielä kahvilla ennen kotimatkaa ja päädyttiin Stadshotellille. Meinattiin kääntyä ovelta kun huomattiin valkoiset pöytäliinat ja kristallilasit. Näytti vähän liian fiiniltä ihan vain kahvittelupaikaksi, mutta näköalat olivat kuitenkin niin upeat, että päätettiin tästä huolimatta astua sisään ja kysyä josko ravintolassa voisi nauttia vain kahvit. Ja kyllähän se onnistui. Yllätykseksemme meidät ohjattiin noiden valkoisten pöytäliinojen sijasta rennompaan cocktail / pianobaariin, josta saatiin ikkunapöytä. Taustalla soi rauhallinen pianomusiikki ja ikkunasta avautui sateinen näkymä Mälaren järvelle. Sisustus oli tyylikästä, palvelu ensiluokkaista ja teekin aivan täydellistä.

Sigtuna <3

* * *

I couldn't be happier that I'm here right now. 
Just you and me.
It feels so good. And so right.

You do not need to travel far to experience unforgettable moments or see gorgeous places. Me and Jonas took a one day trip to Sigtuna which is the most oldest town in Sweden. This tiny picturesque town was perfect and I fell in love immediately. 

Before heading home we stopped to grab a coffee in Sigtuna Stadshotell. When we stepped in we saw beautiful dining room and got little hesitant because that was not what we were looking for. The plan was to just sit down and have a cup of coffee. We stepped in anyway and friendly lady guided us to a cozy cocktail / pianobar where we got table next to the window. Some piano music in background, stylish interior, friendly service and excellent tea made this experience special. 

It was a perfect day in Sigtuna <3 

2 comments on "A day in Sigtuna"
 1. Moi!
  Ensiksi täytyy kiittää ihanasta blogista, tätä on tosi ihana lukea, itsellänikin on unelmissa jokin päivä Tukholmassa asua. Perheeni mielipide on kuitenkin, että vaaleana naispuolisena ei voi yksin Tukholmassa mihinkään kellonaikaan liikkua, mitä mieltä itse olet turvallisuudesta siellä? Itse kun en näe ongelmaa siellä ainakaan päivänvalossa liikkuessa.
  Hyvää kevättä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja kiitos kommentista! Kiva kuulla, että pidät blogistani :)

   Olen asunut Tukholmassa kohta nelisen vuotta. Liikun paljon yksikseni enkä kertaakaan ole kokenut oloani turvattomaksi. Olin jopa ehkä vähän hämmentynyt että joku voi pitää tätä turvattomana kaupunkina, sillä en ole moista edes itse ajatellut :) Mutta toisaalta, onhan Tukholma miljoonakaupunki, joten löytyy täältä niitäkin alueita joihin en lähtisi yömyöhään yksin kävelemään. Ja saattavat ne päiväsaikaankin olla vähän rauhattomampia.

   Yleisesti ottaen pidän Tukholmaa kuitenkin ihan turvallisena joten tänne vaan :) Suosittelen lämpimästi!

   Ihanaa kevättä sinne myös :)

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature