Aika kultaa muistot

Monday, December 15, 2014

Amsterdam street view
Plunge by tiia


Posing in Den Haag
Cute houses in Texel
Finnish girls celebrating Queens Day in Amsterdam
French coast line
Biking around Texel
Kävin viikonloppuna läpi vanhoja kuvia, lajittelin niitä ja poistelin epäonnistuneita otoksia. Satoja (jollei jopa tuhansia) kuvia Hollannista selattuani aloin kaipaamaan sinne takaisin. Välillä tuntuu jotenkin uskomattomalta, että olen todellakin asunut tuossa pienessä tulppaaniparatiisissa. Oppinut ymmärtämään hiukan hollantia, viettänyt iltaa bitterballen lautasen äärellä, pyöräillyt satoja kilometrejä ja kipuillut kulttuurishokissa. Kaipaan sitä tunnetta, kun elää uudessa kulttuurissa ja eteen tulee mitä kummallisimpia tapoja ja tottumuksia. Mutta eniten kaipaan viikonloppuretkiä. Oli mukava hypätä junaan ja reissata Den Haagiin tai Belgiaan tai vuokrata auto ja suunnata umpimähkään kohti Ranskan rannikkoa. Kaikki oli niin lähellä ja helppojen etäisyyksien päässä. Elämä oli yhtä pientä seikkailua koko ajan.

Toisaalta, hassua edes ajatella, että nyt muistelen Hollannin vuotta niin ruusuisena ja ihanana aikana, vaikka todellisuudessa se oli kyllä haastava ja tunsin usein oloni yksinäiseksi. Ehkä kuitenkin parempi näin.  Jos minulta nyt kysyttäisiin, että lähtisinkö uudelleen vaikka tiedän millaista se tulisi olemaan, niin vastaus olisi, että lähtisin ehdottomasti. Alanko jo pakkaamaan?

* * *

I went through my pictures during weekend and found hundreds (or maybe thousands) of pictures from Holland. Oh, how I started to miss Holland. Sometimes it feels so unreal that I have actually lived there, spent evenings eating bitterballen, cycled hundreds of kilometers and, well,  experienced culture shock. I miss that year. And I miss weekend trips we did almost every weekend. It was so nice to jump into train and travel to Den Haag or Belgium. Or rent a car and drive down to French coast. Everything was so close and life was one big adventure. 

Actually it is a bit funny that now when I think my time in Holland I remember everything being so nice and exciting but the truth is that reality was challenging and I felt it was difficult to find friends. Anyway, if somebody would ask would I move back now when I know what would be ahead I would say Yes, absolutely. It was worth it.
2 comments on "Aika kultaa muistot"
  1. Mulla tulee hyviä muistoja mieleen tuosta polkupyöräkuvasta! :)

    ReplyDeleteAuto Post Signature

Auto Post  Signature