En halua olla näkymätön!

Monday, October 20, 2014
People walking on the streets of Honolulu


Yksi asia jota kaipaan Hawaiilta, ja jonka mielelläni toisin tänne Tukholmaankin, on small talk. Tai ylipäätään ihmisten huomioonottaminen.

USA:ssa se tuntuu onnistuvan niin luonnollisesti kaikilta. Hissiin tullessa tervehditään ja sieltä poistuessa toivotetaan hyvää päivänjatkoa. Kadun kulmassa voi helposti rupatella tuntemattoman kanssa ja vastaantulijoille hymyillään!

Se tuntuu mukavalta. Että huomataan ja ollaan ystävällisiä. Ja miten piristävä vaikutus näillä hetken kestävillä keskusteluilla voikaan olla. Tukholman aamuruuhkassa ei valitettavasti paljon hymyjä näy ja toisten huomioonottamisesta ei ole kuultukaan. Ruuhkabussissa istutaan kahdella penkillä (kassille toinen tottakai!) ja leikitään nukkuvaa tai tuijotetaan ulos, jottei kukaan vain yritä tunkeutua siihen viereiselle penkille. Mikäli joku erehtyy istumaan (siihen vapaalle penkille), niin sitten luodaan murhaava katse ja puhisten siirretään kassi muualle.

Miten meistä on tullut tämmöisiä? Että mieluummin irvistetään kuin hymyillään?

* * *

// One thing that I miss from Hawaii is small talk and respect towards other people. 

In USA it comes so naturally. When a new person steps into elevator he / she says hi! When getting off  one says have a nice day! When waiting for traffic lights to turn green one can easily make small talk with a stranger. And they smile!

It feels nice and makes me smile too. And it is amazing how much these small talks can spice up your day! Stockholm morning traffic feels pretty awful after Hawaii. No smiles, no respect towards other people. Feels like I'm invisible. 

Why are we like this? Prefer to make faces rather than smile?


2 comments on "En halua olla näkymätön!"
 1. Oh no, mä kun aina Tukholmassa käydessä kiinnitän huomiota siihen miten ysstävällisiä ihmiset jopa metrossa ovat... mutta joo, näinhän se taitaa silti olla ja huoh, tuota yleistä sosialisointia minäkin niin kaipaan sieltä Karibian kotimaastani...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tottahan se on, että kyllä täällä on pikkasen ystävällisempi ilmapiiri kuin suomessa, mutta USAn jälkeen tämä meno tuntuu aika karulta. On se varmaan ollut melkoinen shokki sulle, kun olet takaisin suomeen muuttanut. Pitäiskö meidän aloittaa lets talk -liike? :)

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature