Honolulun nurjapuoli

Monday, September 29, 2014
Homeless on the streets of Honolulu
Waikiki. Hawaii. Honolulu. Ensimmäinen asia joka näista sanoista tulee mieleen on paratiisisaari. Tottahan se on, että tämä on varmasti yksi maailman kauneimmista paikoista, mutta valitettavasti täältä löytyy myös se nurjapuoli. Mielisairaita ja kodittomia ihmisiä loisii kaduilla yllättävän paljon. Se on aika surullista ja välillä ehkä hieman pelottavaakin. Kontrasti on melkoinen, kun samoilla kaduilla astelevat sekä merkkilaukkua kainalossa kantavat japanilaiset turistit että surusilmäiset, haisevat kodittomat.

Waikiki Beachillä kodittomia näkyy jonkin verran mutta Honolulun keskustaan tuntuu kerääntyneen enemmänkin epämääräistä sakkia. Sinne en vapaaehtoisesti lähtisi iltapimeällä yksin kuljeskelemaan. Business Insider -lehden sivuilta löysin jutun jossa kerrotaan, että liian pienten palkkojen ja kalliiden asuntojen välimaastoon pudonneita ihmisiä löytyy täältä paljon. Jopa 300 ihmistä elelee vakituisesti Waianaen telttakylässä, mutta yhteensä kaduilta ja rannoilta löytyy yli 7 500 koditonta ihmistä.

Koko jutun voi lukea täältä. 

* * *

// Waikiki. Hawaii. Honolulu. When hearing these words, first thought on my mind is paradise island. That is correct, this is paradise. But the seamy side of this paradise island is sick and homeless people who wander on the streets. Contrast between Japanese tourists carrying Louis Vuittons and sad-eye, smelly homeless people are quite huge and it makes me sad.  

There is bunch of homeless people hanging around at Waikiki beach but looks like there is even more in Honolulu downtown. Business Insider wrote about homeless people in Hawaii and I was surprised to read that there is giant homeless community in Waianae where up to 300 people live. All in all there is more than 7 500 people living on Oahu's streets and beaches.

Read the whole article. 

2 comments on "Honolulun nurjapuoli"
 1. Jotenkin aina aattelen, että tiedostava turisti ei sulje kokonaan silmiään. Huomaa myös sen nurjan puolen, eikä pidä omaa luksustaan itsestäänselvyytenä.
  Tosi koskettava toi kuva.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu totta! Jotenkin täällä avautuu silmät ihan eri tavalla. Tämä unelmaloma tuntuu lähes käsittämättömältä, kun näkee kodittomia kaduilla nukkumassa. Kyllä sitä vaan aika onnekas on, että pystyy tämmöisiä retkiä tekemään :)

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature