Työskentely ruotsin kielellä

Monday, July 7, 2014
Kun kerroin ystävilleni ja kolleegoilleni, että aloitan uuden työn ja työkielenä on tästä eteenpäin ruotsi, sain osakseni eriäviä mielipiteitä.  Osa piti tätä rohkeana siirtona, osa totesi, etteivät (vuosia ruotsissa asuneenakaan) pystyisi tekemään töitä ruotsiksi. Silloin mietin vakavasti, että mitähän olen taas tekemässä.

Nyt on kolme kuukautta takana uudessa työssä. Eikä se helppoa ole ollut. Mennä uuteen ympäristöön, uusien ihmisten pariin, oppia uusi työ ja tehdä tämä kaikki vielä vieraalla kielellä. Mutta hengissä ollaan. Ensimmäiset kuukaudet luottoystäväni on ollut Google Translate josta olen hakenut sanoja jokaikiseen meiliin jonka olen lähettänyt. Aikaavievää ja epävarmaa? Kyllä. Mutta samalla todella opettavaista. Nyt ihan viime aikoina olen huomannut, että kieli alkaa kuitenkin pikkuhiljaa tulemaan jouhevammin (eikä translaten puoleen tarvitse kääntyä ihan koko ajan). Kotona puhutaan vielä englantia, mutta töihin mentäessä kieli vaihtuu automaattisesti ruotsiksi.

” Tuntuu hyvältä kun huomaa, että pärjää

Arvostan ihmistä joka uskalsi palkata minut. Suomalaisen, jonka ruotsinkieli oli työn alkaessa vielä vähän niin ja näin. Tiedän olevani myös onnekas, sillä Tukholman markkinointialan työpaikkoihin on tunkua. Tässä on tilaisuuteni. Pian voin ylpeänä ilmoittaa, että työskentelen sujuvasti kolmellä eri kielellä. Ei siitä voi ainakaan haittaa olla.

* * *

// When I told people that I got new job and I'm gonna work in Swedish I got two different feedback. Some thought it was brave move and some couldn't think (after many years in Sweden) that they could do the same. After hearing those comments I started to hesitate whether my decision was good or not.

Well, I've been working for three months now and It has not been easy. I went to a new workplace, met new people, started to learn new tasks and did all that in foreign language. But I'm alive. Google translate has been my friend as I have needed to check words to almost every single email I have sent. Time-consuming and uncertain? Yes. But at the same time it has been really good way to learn. I have started to notice that I'm getting better. I still speak English at home but in a minute I step into my office, Swedish starts to come out of my mouth automatically.

” It feels good to notice that I'm learning and getting better. 

I appreciate our CEO who was brave enough to hire me. Finnish person whose Swedish was not fluent. I know I'm lucky and this is my chance to learn. Soon I can proudly say that I can work in three different languages. And that cannot be a bad thing.

8 comments on "Työskentely ruotsin kielellä"
 1. Hienoa! Voit olla tosi ylpeä itsestäsi :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pikku hiiri! Onhan tämä vähän huikeen hullua, mutta niin elämän pitääkin olla :)

   Delete
 2. Replies
  1. Agaba <3 Sankarifiilikset on välillä kyllä olleet kaukana, mutta hyvä tästä vielä tulee!

   Delete
 3. I feel ya, ei ole helppoa vieraalla kielellä! Mua jännitti aloittaa oma harjoittelu vieraalla kielellä, varsinkin kun puhuttu kieli on vähän eri asia kuin kirjoitettu… Ja vielä siinä sivussa opetella sitten monia uusia ohjelmia jne joita ei välttämättä edes suomeksikaan ymmärtäisi. Asiaa helpottaa kyllä, jos on ymmärtäväiset ja kärsivälliset työkaverit/esimies :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sepä justiinsa! Kun ei näitä asioita välttämättä osaa edes suomeksi. Joskus sitä kelaa että pitikö itsensä taas tämmöiseen mankeliin heittää, mutta toisaalta, tämä tie tuottaa tuloksia nopeasti. Kantapään kautta! Eiköhän tästäkin taas voittajana selvitä :) Tsemppiä sinnekin Teea!

   Delete
 4. oon niin ylpee susta murunen!!!!jee huomenna nähään:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mitään en varmaan uskaltais jollei mulla olis näin kannustavia ystäviä elämässäni. Kiiitos :) Huomiseeeen, Jihhuuu :)

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature