My all time favorite {book} trilogy

Wednesday, July 16, 2014


Luin tämän Pancolin trilogian viime kesänä lähes yhdeltä istumalta. Valitsin ensimmäisen kirjan puhtaasti kannen perusteella {Eikö olekin houkutteleva design?} ja kun kuulin, että tämä kirja löytyy jokaisen Pariisittaren käsilaukusta, niin olihan tämänkin wannabe-Pariisittaren hankittava se omaan laukkuunsa.

Ensimmäinen osa Krokotiilin keltaiset silmät kertoo keski-ikäisestä Joséphinesta, joka totuttelee avioeron jälkeiseen elämään tyttäriensä Hortensen ja Zoén kanssa.  Kakkososassa Kilpikonnien hidas valssi Joséphine on julkaissut ensimmäisen menestysromaaninsa ja nauttii sen tuomasta menestyksestä. Trilogian viimeisessä osassa Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin Joséphine painiskelee uuden romaaninsta parissa ja Hortense aloittelee muotisuunnittelijan uraa Lontoossa. Trilogian tarina ei sinänsä ole mitenkään poikkeuksellinen, mutta ehkä siinä juuri piileekin sen taika, siihen eläytyy helposti.

Rakastuin kirjan henkilöhahmoihin ja uppouduin kirjaan niin, että melkein masennuin kun luin kolmannen kirjan viimeisen sivun.  Muutamat sivuhahmot kasvoivat kirjan myötä ärsyttäviksi, mutta teksti oli rikasta ja päähenkilöhahmojen tarinat koukuttavia, joten mielenkiinto pysyi yllä. Ihailen Pancolin kirjoitustyyliä ja olen iloinen, että syksyllä Pancolilta ilmestyy uusi trilogia jossa seikkailee aikaisemmista teoksista tuttuja henkilöhahmoja. YESYESYES!

Tässä ote kolmannen kirjan takakannesta:

Usein elämä leikittelee kanssamme. Se antaa meille timantin, joka on kätketty metrolipun alle tai esiripun taa tai joka piilee sanassa, katseessa, typerässä hymyssä. Yksityiskohtiin tulee kiinnittää huomiota. Ne ovat elämänpolun varrelle siroteltuja pikku kiviä, jotka johdattavat meitä. Härskit ja kiireiset ihmiset, ne jotka käyttävät nyrkkeilyhanskoja ja porskuttavat eteenpäin rapa roiskuen, eivät huomaa yksityiskohtia. He haluavat raskastekoista, muhkeaa, prameaa, he eivät halua hukata hetkeäkään siihen, että noukkisivat maasta lantin tai oljenkorren, ojentaisivat kätensä vapisevalle lähimmäiselle. Mutta jos pysähtyy ja seisauttaa ajankulun, huomaa timantit ojennetussa kädessä. 
Katherine Pancol

* * *

// Hi all my english readers. I'm sorry that this reading tips is only in Finnish. If you are looking for something good to read, I would like to recommend this trilogy, it is my all time favorite. It is REALLY good. If you find it in English, read it. Books are called: The Yellow Eyes of Crocodiles, The turtles' Slow Waltz and The Central Park Squirrels Are Sad on Monday. Read it!! 

2 comments on "My all time favorite {book} trilogy "
 1. Kiitos kirjavinkistä! Kieltämättä kirjojen ulkoasu on niin herkullinen, että tekisi mieli ostaa ne vain ihasteltaviksi. En ole kuullutkaan näistä ennen, mutta pitääpä tutustua tarkemmin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kansien kuvitus on kyllä todella onnistunut. Aloin nyt lomalla lukemaan ensimmäistä osaa uudelleen. On edelleen hyvä :)

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature