Luksus lauantai

Monday, September 16, 2013

Olin lauantaina ensimmäisen kerran elämässäni pop up ravintolassa. Ou ja vou mikä kokemus se oli! Gourmet Clubin Johanna oli bongannut Tukholmaan kolmeksi viikoksi rantautuneen pop up ravintola Dillin netistä ja varannut sinne neljä paikkaa. Minä olin yksi onnekkaista joka pääsi mukaan brittiläisen Michael Wignallin luomalle 9 ruokalajin makumatkalle.

Ulkoapäin ravintolan olemassaoloa ei huomannut mistään. Jouduttiin soittamaan ravintolaan ja kysymään lisäohjeita, sillä -tarkasta osoitteesta huolimatta- ei löydetty ravintolaa. Niin salaisesti se oli sijoitettu että sinne ei kyllä vahingossa löydä. Kun laskeuduttiin hissillä ravintolaan, tuntui kun olisi siirtynyt aivan toiseen maailmaan. Livenä soitettu klassinen viulumusiikki toivotti meidät tervetulleeksi ravintolaan ja vanhaan tehdashalliin luotu ravintola yllätti upeudellaan. Sisustus koostui betonista, tiilestä, kuparista, teräksestä, valopalloista ja kirkkaan valkoisista pöytäliinoista. Se oli täydellinen yhdistelmä rosoisuutta ja ylellisyyttä.

Ravintolaan oli onnistuttu luomaan taianomainen tunnelma. Musiikki yhdistettynä upeaan sisustukseen ja maistuviin ruokiin takasi viihtyvyyden. Pienet yksityiskohdat kuten pellavainen lautasliina, rautalangasta tehty lautasliinan rengas ja Michael Wignallin käsin piirtämä menu kruunasivat tyylin. Jälkiruoka siirryttiin syömään ravintolan toiseen laitaan isoihin pöytiin, joten uusien makunautintojen lisäksi tapasimme myös uusia tuttavuuksia.

En ole mikään gourmet maistelija, mutta tykkään tosi paljon nauttia maistelumenuita (Farang on yksi suosikeista). Pienemmät annokset takaavat sen, että makunautintoa yrittää pitkittää ja syödä hitaammin, maistellen. Turhan usein {lue: aina} sitä tulee nälissään kauhottua suun täyteen ruokaa tuskin maistamatta mitään.

Yhteenvetona siis, ilta oli niin upea että toivoin sen jatkuvan ikuisuuden! Thank you Michael, it was magical!

* * *

// I had a pleasure to visit chef Michael Wignalls  pop up restaurant Dill on Saturday. This was my first time in pop up restaurant and experience was amazing! 

This cool restaurant was built in basement local in Södermalm, Stockholm. Decoration consisted of concrete, brick, copper, steel ,warm lights and the bright white tablecloths. It was the perfect combination of roughness and luxury. Live music and small details such as hand-drawn  menu by Michael Wignall itself created personal and cosy atmosphere. And food, well 9 dishes were served and each one of them was delicious. I experienced many tasty moments and hoped evening would never end. It was perfect. Thank you Michael!

I love enjoying tasting menus, I guess it is time to visit Farang soon. :)


Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature