Se on loppu nyt

Saturday, July 20, 2013


Siinä vähän tunnelmakuvia lomalta. Kolme viikkoa meni hujauksessa ja nyt oon jo viikon verran yrittäny totuttautua arkeen. Töihinpaluu on ollut tuskaisampaa kuin olin odottanut. Loma meni rentoillen ja lötköillen eli just niin kuin pitikin. Kuvittelin, että kolmen viikon velttoilun jälkeen arki olisi ollut jopa tervetullutta vaihtelua! Mutta ei. Sunnuntain töihinpaluu shokissa jo mietin, että taasko pitää vuosi odottaa, että pääsee pidemmälle lomalle. Vuosi on ikuisuus!

Googlettelin vähän töihin paluuta ja eteen osui Taloussanomien artikkeli viime vuodelta Tänään koitti paluu töihin -eniten ahdistaa kaikki. Sen mukaan tämä ahdistus on ihan normaalia ja pitäis mennä muutamassa viikossa ohi (Let's see!). Loppuviikosta eksyin jo haikailemaan aurinkolomaa syyskuulle ja tulipa tuossa pari tapahtumaakin kirjattua kalenteriin. Tuon edellä mainitun artikkelin mukaan tämä onkin oiva tapa tsempata itseään eteenpäin "syksy ei tunnu niin pitkältä ja pimeältä, jos suunnittelee sille mukavaa tekemistä ja alkaa jo hahmotella seuraavaa lomaa".

Teille, kenellä paluu on vielä edessä:  

Kannattaa suoda itselleen pehmeä siirtymä. Ei nollasta sataan kaikilla rintamilla
(Kirsi Ahola, Työterveyslaitos)


* * *

// I have 25 vacation days this year and 15 of them I spent now. My vacation was relaxed, just the way I hoped it would be (but now it is over...). After 3 weeks of doing nothing I  thought it would be nice to go back to work. But on my first working week, instead of being enthusiastic and hard-working, I was lazy and felt confused. I was reading Finnish article about returning from holiday and it said it is perfectly normal that person feels confused and maybe even depressed when returning from holiday. Change fatigue. But these feelings should be over in two weeks and I'm trying to make this change as comfortable as possible by planning a next trip :)

2 comments on "Se on loppu nyt"
 1. Itse laskeslelin ihan noita samoja kuukausia seuraavaan lomaan. Mutta siitä on aina ennenkin selvitty .. :)
  Hei tollasta jugurttijäätelöä mun on ehkä heti saatava!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, kiva kuulla, että muillakin on samanmoisia ajatuksia. Ja kyllä, on siitä ennenkin selvitty, niin miksei nytkin :)

   Koska tuutte Tukholmaan? Sitte vien teiät heti tonne jugurttipaikkaan. Oli niin huisin hyvää. nam.

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature