Tukholma=Helsinki?

Sunday, March 3, 2013
Joskus musta tuntuu, että asun edelleen Suomessa, vaikka asunkin meren toisella puolella. Teen töitä suurimmaksi osaksi suomeksi, ja mulla on täällä kiva suomiporukka jonka kanssa käydään syömässä ja muuten vaan rentoutumassa. Menneellä viikolla törmäsin suomalaiseen asunnonvälittäjäänkin, joka sattumoisin kertoi olevansa Lahdesta! Niin on pieni maailma.

Silloin tällöin täällä näytetään suomalaisia elokuvia (vähän jälkijunassa tosin). Viime maanantaina kävin Zitassa katsomassa "Puhdistus" -elokuvan. Takanani istuvan jotakuinkin kolmekymppisen naisen sanoja lainatakseni "siellä oli ihan kivasti kaiken ikäistä porukkaa siitä 65 ja 75 välistä!" ;) 

Esityksiä oli vain nelisen kappaletta ja olen iloinen, että ängin itseni yhteen niistä. Leffa oli meinaan todella hyvä! Huh mitä huikeita roolisuorituksia Krista Kososelta, Laura Birniltä, Amanda Pilkeeltä ja Liisi Tandefeltiltä... 

Ps. Tiesittekö, että suomalaistaustaisia oli Ruotsissa viime vuonna jo lähes 712 000? Ja, että meillä "ruosuilla" on ihan ikioma juhlapäivä (24.2.), jonka tarkoituksena on valottaa suomalaisten historiaa, kieltä ja kulttuuria.


* * *

Sometimes I feel like I live in Finland (even though I live in Sweden). I work mostly in Finnish, I have Finnish colleagues and group of great Finnish women with who I enjoy dinner about once a month. In our apartment hunt I bumped into Finnish broker who was born in Lahti (my hometown)! What a small world this is.

Ps. Every now and then it is possible to go and watch Finnish movies here in Stockholm. I did that last week
(pictures are from that movie) 

Pps. Did you know that there is nearly 712 000 Finnish origins in Sweden? We even have very own day (24.2.), Which aims to publicize Finnish history, language and culture.
 
Picture 1 Picture 2

Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature