Lukuvinkkejä

Saturday, February 16, 2013
Viime aikoina on tullut lueskeltua paljon. Kun istuu päivät koneen ääressä, niin iltaisin ei tee mieli enää tuijotella ruutua, niinpä olen päätynyt lukemaan perinteisiä kirjoja. Lukeminen on yksi parhaimmista tavoista siirtää ajatukset ihan muualle ja rentoutua. Useimmiten lukulistalleni valikoituu kepeää luettavaa, mutta tällä kertaa listalla on sen lisäksi myös hieman totisempaa luettavaa.

// I've been reading a lot lately. All day long I'm sitting in front of the computer so in the evenings I feel like doing something else. I read. It is such a good way to forget stress and worries or just live in some other world for awhile. Often I read chick lit but this time I have three tips and two of them are something else than light reading. I'm sorry, I'm too lazy to write book reviews in English but as I'm giving a tip about those, I can say they all were worth reading ;)

1. La liste des mes envies, Grégoire Delacourt
2. The Boy  in the Striped Pyjamas, John Boyne
3. Kaikkea kaunista, Sari Luhtanen


Ps. Tomorrow is my very first photography course, exciting! 
 Tässä teille muillekin lukutoukille pari vinkkiä:

1. Onnenkoukkuja, Grégoire Delacourt
Kirja kertoo keski-ikäisestä Jocelynesta joka voittaa lotossa 18 miljoonaa euroa. Monen muun tavoin Jocelyne ei kirmaa heti nostamaan voittoaan, vaan päätyy miettimään onnea ja sitä tarvitseeko hän ylipäätään tuommoista summaa rahaa. Sillä välin kun Jocelyn harkitsee asiaa, eräs läheinen tekee ratkaisun hänen puolestaan. 

Luin kirjan nopeasti, muutamassa illassa. Kirjan tapahtumat herättivät paljon ajatuksia onnesta, rahasta ja ihmissuhteista. Se myös herätti miettimään mitä suuri yhtäkkinen elämänmuutos (lottovoitto) voi saada aikaan ja kuinka sen saaminen muuttaisi ihmistä. Lähes koko kirjan ajan oloni oli surullisen toiveikas. Henkilöistä ja tunnelmasta tuli mieleen elokuva Pieni suklaapuoti. Kaikella tavoin ihanan ranskalainen kirja!


2. Poika raidallisessa pyjamassa, John Boyne
Kirjan takakannessa ei paljasteta kirjasta juuri mitään. Avatessani kirjan, tiesin vain, että seurailen 9-vuotiaan Bruno-pojan elämää. Pian kuitenkin alkaa paljastumaan, että Brunon isä on natsiupseeri joka saa siirron merkittäviin tehtäviin Auschwitzin keskitysleiriin. Niinpä Bruno perheineen muuttaa keskitysleirin laidalle. 

Aloin lukea kirjaa lentokoneessa matkalla Helsingistä Tukholmaan. Lyhyen lennon aikana koukutuin niin, etten olisi halunnut laskea kirjaa käsistäni. Kipeästä tarinasta on saatu hieman kepeämpi, kun se on kerrottu lapsen näkökulmasta. Kirja on surullinen, koskettava ja mieleenpainuva lukukokemus, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen. 

  
3. Kaikkea kaunista, Sari Luhtanen 
Sitten hieman kepeämpiin aiheisiin. Tämä on sitä niin sanottua "aivot narikkaan" -osastoa, jota mielelläni usein luen. Kirja kertoo Annasta hohdokkaan kaunaushoitola Nereidin omistajasta jolla on täydellinen poikaystävä. Onni saa täyttymyksensä, kun Nereidi pääsee ehdolle vuoden spaksi! Mutta mitä käy, kun kauan uneksittu turvekylpyhuone ei toteudukaan ranskalaisen hienostuneesti.

Helppoa, kepeää, ajoittain ehkä jopa pikkusen ärsyttävää, mutta viihteellistä lukemista. Tämmöinen elämä on kovin kaukana omasta todellisuudestani, mutta sen pyörteisiin on helppo heittäytyä. Ei aiheuta surumielisyyttä eikä ahdistusta, kun suurimmat ongelmat ovat tahra mekossa.   


Ps. Tänä iltana on lukulistalla kameran käyttöopas, sillä huomenna on se kauan odottamani valokuvauskurssi! Miten jännää!
Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature