Ai mikä ulkoinen salama?

Tuesday, February 19, 2013
Olin sunnuntaina siellä studio kuvauskurssilla...

Se alkoi toteamalla, että mun minijärkkäri (Sony NEX-3)  ei ole sovelias studiokuvaukseen, sillä siinä ei ole oikeanlaista salamalaite paikkaa. Great! Kuulemma tästä ominaisuudesta oli mainittu jo kurssi-infossa, mutta kappas vaan, en ollut rekisteröinyt tietoa. Tai oikeammin en ollut tajunnut mistä puhutaan. Mut eipä se onneksi haitannu, sillä mulle järjestyi lainakamera studion puolesta (jota en sitten tietenkään osannut käyttää), mutta onneks siellä oli avuliaita ihmisiä. Kurssilla oli yhteensä 10 ihmistä ja opetus oli englanniksi, sillä oltiin kaikki osallistujat vähän eri puolilta maapalloa. Käytiin yhdessä läpi valaistusta eri kulmista ja mallin kanssa työskentelyä. Sitten saatiin yksitellen napsia kuvia ja ohjata mallia. Onneksi kuvankaunis mallimme, 15-vuotias Rina Weinman, teki työtä käskettyä ja poseerasi upeasti vaikka välillä ohjeet olivatkin tyyliä "tee jotain hauskaa"...  Ei oo helppoa, kenellekään! ;)

Tämä oli hauska kokemus josta on hyvä jatkaa. Luulen kuitenkin, että olisin saanut kurssista enemmän irti, jos olisiin käynyt edes kuvauksen peruskurssin ennen tätä (tiedättehän ne asetukset F8 ja sillee...).

Ps. Heti kurssin alussa me kaikki allekirjoitettiin mallin ja kuvaajan välinen sopimus, joka kertoo että kuvat omistaa kuvaaja. Pistän joku päivä pari kuvaa esille, jotka sillä kunnon kameralla otin.

www.citystydios.se

// I was at the beginner studio/model-photography workshop on Sunday. It didn't start well as I found out that my camera is not good enough for studio photography. It misses a socket to attach a flash on. Luckily studio borrowed me a camera and people were nice enough to show me how it works.

The course was in English and had a total of 10 people, some beginners like me and some freelance photographers. We went through the light at different angles and working with the model. Luckily, our beautiful model, 15-year-old Rina Weinman, was very professional. I mean how easy is it to pose when someone asks you to do "something fun"... 

This was a really nice experience, and this is a good start for me. However, I think I would have gotten more out of the course, if I would have known the basics of photography. 

Ps At the beginning of the course, we all signed model and photographer release, which says that the images are owned by the photographer. I'll put couple of photos up later on.   

www.citystydios.se 
2 comments on "Ai mikä ulkoinen salama?"
 1. Kuulostaa kyllä hauskalta! Mä haluaisin mennä kyl kanssa jollekin valokuvaus kurssille... Sulle löytyy haaste mun blogista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kuvaaminen on kyllä ihan huippua! Ja varsinkin kun voi oppia uusia jippoja. Juu mä huomasinkin sen haasteen jo päivällä ja yritin kommentoidakin.. mutta, mutta kommentti katos mihin lie bittiavaruuteen tai no sivuille se ei ainakaa ilmestyny ;)Toteutetaan haaste piakkoin.

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature