Terveisiä Drottningholmista

Monday, July 23, 2012
Siellä ne kuningas ja kuningatar asustelee, on asunu jo vuodesta 1981. Kultturelleina ihmisinä tehtiin kierros niin linnassa, kun sen tiluksillakin. Tuntuu kun olis hetkessä pyörähtäny Versaillesiin.

Linnan sisällä ei saanu kuvailla, joten kuvia on valitettavasti vain ulkoapäin. Linnasta oli melko pieni osa avattu ulkopuolisille,mutta on se silti ihan käymisen arvoinen paikka. Oli kultaa ja krumeluuria ja nariseva lautainen lattia. Linnaa ympäröi suuri puisto suihkulähteineen ja samalta alueelta löytyy myös 1760-luvulla rakennettu Kiinalainen huvilinna. Molemmat rakennukset kuuluvat Unescon maailman kulttuuriperintöarvojen listalle.

Millastahan elämä linnassa aikoinaan oli? Tai nykyään! Tiesittekö muuten, että Tukholman alueelta löytyy 6 linnaa? Ja jos vähän jaksaa ajella kauemmas, niin linnamäärä kasvaa kymmeneen. Tässähän voisi vaikka tehdä Roadtripin ja koluta kaikki linnat läpi.

// King and queen have been living in Drottningholm castle since 1981. At the same time it is popular among tourists. I felt like being in Versailles while walking around in the castle and its park. Castle was full of gold and glamour + creaky floor boards. Unfortunately it was forbidden to take photos in the castle but here are some photos from outside.  

Did you know that there are 6 castles around Stockholm area?

Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature