Ruotsalainen juhannus

Monday, June 25, 2012
Mitä vanhemmaks tulen, sitä enemmän alan pitämään juhannuksesta. Aiemmin se tuntui pakkojuhlinnalta, nykyään enemmänkin rentouttavalta ylimääräiseltä lomalta. Tiedossa oli siis pidennetty viikonloppu ja se tarkoitti sitä, että me pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin "pohjoisen" auringon alle Sundsvalliin.

Tarkoitukseni oli hieman selvittää millainen on ruotsalainen juhannus. Vähän raakileeksihan se yritys jäi. Mutta ei se juhannus kuulkaas niin kovin paljoa suomalaisesta eroa. Ruotsin juhannustraditioihin ei kuulu kokko (se poltettiin jo vappuna), sen sijaan täällä tanssitaan juhannussalon ympärillä. Se oli se upeus (ja outous) minkä olisin halunnut nähdä, mutta kuinkas ollakaan myöhästyin niistä riennoista. Kuka olisi arvannut, että tanssit tanssitaan jo keskellä päivää?

No, tanssit jäi tanssimatta, mutta ruoka maistui!


//  When I was younger Midsummer was more or less the weekend you NEEDED to party! Nowadays it is relaxing long weekend and I like it this way better (oldie). Friday was off so we packed our stuff and headed to north. Three days of relaxing by the sea is always welcome!

I planned to find out what is Swedish midsummer but as I missed their traditional "Let's dance around the maypole" event, I felt like I missed the main difference from Finnish midsummer. Well, maybe it is my turn to dance next year and then I'll post some pictures about it :)

I missed my chance to dance BUT I didn't miss breakfast, lunch, dinner or dessert...MMmm, food was is so good!


Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature