Nästa, T-centralen

Tuesday, June 5, 2012
Oon joskus naureskellut, että pitäisikö alkaa sivutyöksi äänittämään tunnelbanan kuulutuksia?  

Aftonbladetissa oli hauska artikkeli juurikin henkilöstä joka lukee ne kuulutukset.

Kuva: Aftonbladet
Linda Norgren on toiminut SL:n virallisena äänenä jo 14 vuotta! Hänet valittiin aikoinaan pestiin 10 miesäänen ja 10 naisäänen joukosta.

Lindan ääntä voi kuulla niin metrossa, ratikassa, junassa kuin bussissakin. Näiden lisäksi hän myös äänittää SL:n puhelinpalvelun ja reissusuunnittelupalvelun viestit joten töitä piisaa. Päivityksiä äänitetään joka toinen kuukausi.

Ääni on studiossa kuulemma sen verran erilainen, että hänet on tunnistettu vain kerran näiden 14 vuoden aikana. Omien lasten mielestä on sekä hauskaa, että hieman noloa, kun oman äidin ääni raikaa julkisen liikenteen kaiuttimista. 

Olihan mukava lukea tuo juttu ja saada kasvot äänelle, jota kuuntelen joka päivä. Senpä vuoksi halusin teillekin jakaa tämän tärkeän "turhan" tiedon :)

Koko artikkelin voi lukea täältä.

* * *

I've been joking that should  I begin to record subway announcements.
Well, I read funny article in Aftonbladet about the person who reads those announcements.

Linda Norgren has served as SL's official voice last 14 years! Linda's voice can be heard in metro, tram, train and bus as well. In addition, Linda also records the SL's call center and trip planning service announcements. Updates are recorded every two months.

The studio voice is so much different than her normal voice that she has been identified only once in 14 years. Her own children finds it funny and a little embarrassing when their own mother's voice can be heard in public transport speakers.

It was fun to read that story and get the face of the voice, I hear every day. 

Read the whole article here.


Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature