Manoa Falls, Oahu

Saturday, May 12, 2012

"Mommy, mommy, I'm muddy!"
"It's ok honey, so is mommy."

Missähän noikin on rypeny, mietin, kun lähdin kipuamaan sademetsän läpi kohti vesiputousta. No, tämä selvisi hyvinkin pian, ihan jo heti alkumatkasta. Polku oli kivinen ja mutainen, enkä usko, että kukaan siltä reissulta puhtain jaloin selvisi.Mutta ilma oli niin raikas, etten varmaan eläissäni ole niin puhdasta ilmaa hengittänyt.

Too bad this picture is shaken but if you look closely you can see their pants are all muddy.

Puhhuh, hiki virtasi, kun kiivettiin rinnettä ylös. Alkumatkasta saatiin muutamalta jo putouksella käyneeltä seikkailijalta bambukepit, olisi kuulemma avuksi matkalla. Kun oltiin tämä kuultu noin viisi kertaa eri vastaantulijoilta, niin alettiin tosissaan uskoa, että bambukeppi kannattaa pitää mukana. Eivätkä olleet väärässä. Oli ihan hyvä olla tukikeppi mukana, kun poukkoiltiin kivien ja kantojen yli sekä kierrettiin mutalammikoita.

Vesiputous oli kyllä aika huikee.
Tämä taisi olla Hawaijin matkan kovin urheilusuoritus! Putoukselle saavuttiin hiestä nihkeänä ja naama punaisena. Koko matka putoukselle asti oli vaikeakulkuista ylämäkeä. Ja takaisin päin se oli sitten vaikeakulkuista alamäkeä ;) Kaiken sen löhöilyn jälkeen tämä reissu teki terää ja sen jälkeen oli energiataso niin korkeella, että olis tehny mieli juosta maratooni. Hassua kyllä, kun saavuttiin takaisin biitsin läheisyyteen, niin se ajatus oli jo kaikonnut mielestä.


// "Mommy, mommy, I'm muddy!"
"It's ok honey, so is mommy."

I heard this conversation before starting to hike up to Manoa Falls. "Where have they been?", I was thinking. Well, it became clear to me very soon. Path up to waterfall was stony and muddy and it was bit difficult to walk. No one could make it without being at least bit muddy. My help was bamboo stick which I got from unknown person who was done with her trip. "It is needed", she told me. And so it was. 

The fall itself was amazing and air in the rainforest was clean and fresh. This trip was worth all that sweat. Actually it gave me so much energy that I felt I could have run marathon. Funnily enough when coming back to beach I didn't feel like doing sports anymore. 

Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature