How to survive a long flight?

Thursday, March 22, 2012
Matka lähestyy,iiiiks, jännittää!!

Täällä kovasti jo pakkaillaan ja unelmoidaan miten loma vietetään. Itse lomaan ei ole enää montaa päivää, mutta silti sen toteutuminen tuntuu kaukaiselta. Yksi syy siihen on varmaan elämäni pisin lentomatka. Ennen kuin laskeudutaan Honoluluun, niin meillä on edessä 19 tuntia lentokoneessa (Matka-aika vaihtoineen palttiarallaa 23 tuntia).

Kysymys kuuluukin, että mitä mä pakkaan mukaan, jotta tunnen oloni freesiksi eikä matka käy pitkäksi? Pienen mietinnän jälkeen olen päätynyt siihen, että käsimatkatavaroihin päätyvät ainakin seuraavat tavarat:


- eye mask
- korvatulpat
- huivi (lämmittää ja sopii myös peitoksi)
- lentosukat
- Cosmetic bag: deodorantti, matkahammasharja (+tahna), kasvovoide, käsivoide, refreshing towels, silmätipat, päänsärkytabletteja
- kirja
- ipod
- tyhjä vesipullo

Puuttuuko listalta jotain? 
  
// Jaiks, We are soon off to Hawaii. I'm happy, nervous, excited etc. This is going to be the longest trip I've ever done. 19 hours in airplane, 23 hours of traveling all in all. Phew. How do I survive and what do I pack to hand luggage? 

At least this things will be in my hand luggage:

- eye mask
- ear plugs
- scarf (can be used as blanket and keeps me warm)
- flight socks (yes, I'm old enough to use these)
- Cosmetic bag: deodorant, face lotion, hand cream, toothbrush, refreshing towels, eye drops, painkillers
- book
- ipod
- empty water bottle

Am I missing something?

10 comments on "How to survive a long flight?"
 1. Purkka puuttui. Vai kuuluuko se edes tuohon listaan? Itse ainakin tykkään jäystää koneessa purkkaa ja helpottaa kovasti korvien lukkiutumista nousuissa ja laskuissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu tosiaan ja ehkä jotain muutakin naposteltavaa :)

   Delete
 2. Mä kannatan kohtaa kymmenen ihan kybällä. ;) Ei ehkä auta siellä koneessa, mutta matkan jälkeen. :)
  http://www.travelheroes.se/guider/bra-att-veta/tio-snabba-tips.dot
  Heidi

  ReplyDelete
 3. Väkevät xylitol-kurkkupastillit. Raikkaampi olo nopeasti ja auttaa jos korvat menee lukkoon.

  Mä lensin Vietnamiin ja valmistauduin jumppaohjelmalla. Lennon aikana kävin noin parin tunnin välein vessassa riehumassa. Kyykkyjä, venytyksiä, hyppelyä, jalkojen nostelua seinää vasten. Vessaan menoa tahditti jatkuva veden lipittäminen (elimistö kuivuu koneessa). Kannattaa siis pyrkiä käytäväpaikalle, muuten voi kaveri kimpaantua ramppaamisesta.

  Pipo on tärkeä matkavaruste. Sinne pääsee piiloon ja saa kuontalon kuriin. Lisäksi lämmittää yli-ilmastoidussa koneessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä MirQ! Tosiaan joku tommonen jumppaohjelma olis hyvä kehittää matkaa varten. Kovin montaa tuntia en jaksa paikallani istua, kun alkaa pakarat puutumaan ja jalat menee levottomaks. Jumppaa ja unta ja kohta ollaan jo Hawaijilla :)

   Delete
 4. Pakkaa matkaan kärsivällisyyttä! :)

  NB

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo!!! Se tulee tarpeeseen. Kun kotiudut, ni voisit pitää mulle kärsivällisyysluennon ;)

   Delete
 5. Hei, tää olikin hyvä lista, itsellä on kohta 11 h lento edessä, se on kuitenkin melko lyhyt verrattuna tuohon teidä lentoon :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää...siis että tulee muillekin tarpeeseen tämä lista :) Onhan tuo sun lento hieman lyhyempi, mutta kyllä siinäkin ehtii peppu puutumaan. Ihanaa matkaa! :)

   DeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature