Suomireissu

Saturday, February 4, 2012
Olin viime viikonloppuna suomessa visiitillä tapaamassa perhettä ja ystäviä. Matka ei alkanut parhaimmalla tavalla, kun lento peruuntui! Eikä ole muuten eka kerta, että lento on peruttu tai myöhässä (useimmiten tunteja). Kiitos vaan Blue1!!! Tämähän se vasta olikin mukava alku muutenkin niin pitkälle viikonlopulle (pe ilta-su). Mutta ei siitä sen enempää, koska alkaa pinna kiristyy kun edes ajattelen tapahtunutta. Peruutuksesta johtuen lento lähti sitten kaksi ja puoli tuntia myöhemmin, joten perjantai-illan sauna jäi tälläkin kertaa väliin. Buu!

Söin Blue1:n rahoilla muffinssin / This muffin was payed by Blue1


Kaikki tämä onneksi unohtui, kun heräsin lauantaiaamuna auringonpaisteeseen keskellä vitivalkoista Lahtea. Pakkanen kiristyi -20 asteeseen ja lumi kimalteli auringossa. Oli todella upean näköistä!

Olen itse enemmän kesäihminen, mutta sytyn talvelle sillon kun saadaan kunnon pakkaset (-10<) ja lunta. Useimmiten kovalla pakkasella paistaa myös aurinko ja maisema on satumaisen upea. Kun osaa pukeutua kunnolla, niin raikkaasta ulkoilmastakin pystyy nauttimaan. Eräs ystäväni kirjoitti facebookissa hyvin "Pari kilsaa -18 pakkasessa meni ihan lämpösesti mutta miten ihmeessä estää silmämunien jäätymisen?" Se on tosiaan ongelma :)

Yhteistä aikaa ystävien ja perheen kanssa osaa arvostaa paljon enemmän nyt kun se ei enää ole itsestäänselvyys. Olen huomannut, että ulkomailla asuessa tulee useasti tarve / halu käydä Suomessa. Isäkin nauroi, että nythän mua näkee useammin, kun Helsingissä asuessani.

Bye bye Lahti!


// Last weekend I was visiting friends and family in Finland. Trip started badly as my flight was cancelled. Feels like every time flight is either cancelled or late (many hours), Geez Blue1!! I really disliked this little surprise because already without this my weekend was too short. This time my flight was 2,5 hours late  and I missed my friday night sauna. booooo!

Luckily all this was forgotten next morning when I woke up in sunny and snowy Finland. Temperature was around -20 and snow was gleaming in a sunshine.  

I am summer person but I love winter when it is snowy and enough minus degrees (-10<). I like freezing weather because usually then it is sunny and landscape looks like from fairytale. If one is dressed warm enough, it is also nice to be outside then. One of my friend wrote in facebook that "Couple of kilometres in -18 degrees went well but how to prevent eyeballs from freezing?" Haha, that is problem indeed!  

Now, living abroad I appreciate quality time with friends and family much more than before. Also, I have noticed that  I want / need to visit Finland pretty often. My dad was laughing that he sees me more now when I'm living in Sweden compared to when I was living in Helsinki.

4 comments on "Suomireissu"
 1. Hienoja kuvia taas. Toivottavasti aika kultaa muistot Lahdesta !

  ReplyDelete
 2. Kiitos, kiitos! Kyllähän aika kultaa muistot ja mukava siellä on käydä silloin tällöin ;)

  ReplyDelete
 3. Ens kerralla muistetaan sitten nähdä :)
  - Nooris

  ReplyDelete
 4. Haha, vähäks me ollaa hyvii! Molemmat tasapuolisesti :)

  ReplyDeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature