Meiän vuffe

Wednesday, February 8, 2012
Koiraihmiset usein kuvittelee, että jos omistat koiran, tiedät kaiken kaikista koirista. Meillä on ollu koira siitä lähtien kun täytin 7v. enkä siltikään tiedä koirista paljoa. Hyvä kun kultaisen noutajan ja villakoiran erotan.

Meillä on aina ollut samanrotuinen, pörröinen ja sinikielinen koira, Chow Chow. Nyt kun itsellä ei enää ole koiraa, niin Suomi lomien kohokohdaksi on noussut villi yksivuotias Chowi uros, Werneri.

Meillä on ollut yhteensä 4 eri Chowia (kaksi punaista ja kaksi mustaa); Jaki, Pommi, Möhkö ja Werneri. Aina ollaan hankittu uusi koira, kun edellisestä on jouduttu luopumaan. Luopuminen on vaikeaa ja  nytkin tuli kyynel silmään, kun muistelin edesmenneitä karvaturrukoita :'( Toivon Wernerille pitkää ikää!
Jakista ei valitettavasti ole kuvia digimuodossa /
Unfortunately I do not have any digital pictures of Jaki


Chow Chow on tunnetusi aika omapäinen ja laiska rotu. Se kiintyy omistajaansa helposti ja suhtautuu vieraisiin useimmiten melko välinpitämättömästi. Yksilöissä on toki eroja. Meidän ensimmäinen koira oli todella laiska, jota sai lenkillä vetää perässään, mutta Wernerin energia on loputon ja lenkillä se vetää mua perässään.

Vauvana ne on hellyyttäviä nalleja/
Chow chow puppies are cute as teddybears
Joskus sen energia on ehkä vähän liiankin loputon. Se on huomionkipeä ja kiipeää usein syliin, kantelee nalleja (joihin se ei saisi koskea), retuuttelee äitin kenkiä ja villiintyy välillä niin, että heikommat on jäädä alle. Kaikesta huolimatta se on hellyyttävä ja hauska tapaus.

Teeveestä tulee taas jotain mielenkiintoista /
Again something interesting on tv
Werneri viihtyy tv:n edessä. Äiti kertoi, että se on kerran katsonut Disneyn muutaman tunnin leffan kokonaan. Myös koiraohjelmat ja hiihtokilpailut on sen mieleen. Musta on ihan hulvattoman hauskaa, että puoli tv ruutua on ison karvaisen pään peitossa. Werneri varaa aina tietenkin sen parhaan eturivin paikan ;)


 //  Dog people often thinks that if you own dog you know everything about every kind of dog. Well, I have had dog almost all my life and I can hardly distinguish between a golden retriever and a poodle. 

My family bought our first dog when I was 7 years old. We have always had the same breed, fluffy and blue tongued Chow Chow. As I do not owe dog now I am enjoying the time with my mom's dog (Werneri) during my visits in Finland. He is one year old energetic male Chow Chow.

All in all we have had 4 Chow Chows; Jaki, Pommi, Möhkö and Werneri. Oh, I'm still missing my old dog friends. It is really hard to let go of your dog so I really hope that Werneri has many happy years ahead.

Chow chow is known as lazy and stubborn breed. It becomes really attached with its owner and welcomes guests in most cases quite indifferent. Of course there is differences between different dogs. Our first dog was most laziest dog I've ever seen and Werneri's energy is never ending.

By the way Werneri loves to watch tv! Mom told me that he has spent 2 hours watching some Disney movie on tv. Hilarious! He also likes to watch dog programmes and skiing competitions. He is, of course, always sitting on a best place right infront of tv.

2 comments on "Meiän vuffe"
 1. Tiia jee jee! Nyt vasta löysin tän blogin.
  Sen kunniaksi voisin askarrella jotain! Hehheh.

  Juujuu, mutta arvaa mihin se askarteluterapian harjoittaminen johti? Musta tuli ponin tuunaajaa. Tämä ja paljon muuta: http://bonchavalje.blogspot.com/2012/01/kaunis-kauniimpi-bow-tie.html

  Niin ja ihku postaus turreista. Koira on naisen paras ystävä. <3

  ReplyDelete
 2. MirQ!!! Aivan mahtavaa. Mä tiesin aina, että susta tulee jotain suurta ;) Välil olis kyl tääl Tukholmassaki askarteluterapian tarve xD Voi niitä aikoja...

  ReplyDeleteAuto Post Signature

Auto Post Signature