Uusi maa, uusi elämä

Thursday, January 19, 2012
Oon jo yli vuoden seuraillu Glocal Girlin sopeutumista uuteen maahan. Asuttiin samaan aikaan Hollannissa ja viestiteltiin moneen otteeseen. Meidän oli tarkoitus tavatakin, mutta aikataulut meni aina jotenkin ristiin ja sitten me muutettiin pois.

Glocal Girl on kirjoitellut blogiin melko avoimesti siitä miltä on tuntunut muuttaa uuteen maahan, sen iloista ja haasteista. Itse olen läpikäynyt samoja vaiheita. Vaikka ulkomaille muutto on useimmille täysin vapaaehtoista, niin ei se aina olekaan niin luksusta, kun kuvitella voisi. 

Taisin läpikäydä Hollantiin muuttaessani pahimmat kuopat sillä Ruotsiin muutto tuntui, kuin olisi kotiin tullut. Toki tähän on varmasti vaikuttanut se, että sain heti erittäin mielekkään työpaikan, tunsin kaupungin ja kielen jo entuudestaan, täällä oli tuttuja ja ikävän yllättäessä suomeen reissaa helposti ja melko halvalla. Hollannissa koin aika-ajoin kovaa koti-ikävää. Kaipasin ystäviä ja perhettä ja kamppailin usein peruskysymysten äärellä; mistää löytää lääkäri, kuinka saada henkilönumero, mikä junalippu olisi paras ostaa, kuinka kaupat on auki jne. Normaali arki tuntui useasti vaikealta.

Samojen ongelmien kanssa täälläkin välillä painitaan, mutta jostain syystä ne ei tunnu nyt niin suurilta. Ehkä helpotusta tuo se, että edes toinen meistä tuntee maan ja sen tavat. Tarvittaessa apua saa myös sukulaisilta ja ystäviltä. Hollannissa oltiin täysin omillamme.Ulkomailla asumisessa on paljon positiivisiakin puolia. Kun astuu ulos omalta "comfort zonelta" voi tavata upeita ihmisiä, oppia uutta toisesta kulttuurista ja saada uusia näkökulmia asioihin. Minulle ulkomailla asuminen on tuonut itsenäisyyttä ja rohkeutta sekä parantanut kielitaitoa.

Mikäli ulkomaille muutto houkuttaa, niin ole rohkea ja hyppää seikkailuun. Takaisin pääsee aina, jos siltä tuntuu.


Voikaa hyvin! xx


// I've been following Glocal Girl blog for more than a year now. We both lived in Holland at the same time and we were planning to meet but somehow we couldn't match our schedules and then I moved out.

Glocal Girl has been pretty open about her feelings about moving and living abroad. I have gone through similar feelings myself. Moving abroad might have been your own choice but life will not be luxurious all the time. 

When I moved to Netherlands I was homesick every now and then. I was missing friends and family. Also many things felt difficult; how to find a doctor, where to go to get my personal number, which train ticket would serve me best, where to find friends etc. Everyday life felt difficult.

Now living in Stockholm I feel happy. I still have similar problems but those feel smaller here. Somehow. Moving to Sweden felt like coming home, it was much easier to relocate to Sweden than to Netherlands. I think it helped that I got interesting and challenging job, I knew the language and town is familiar. Also Finland is pretty close.

Of course there is also bunch of positive things when living abroad. You meet new people and learn new culture. I feel more independent and also more brave. I'm willing to experience and see a lot during my life and this is one good way to do it.

After all, if you are dreaming of moving abroad I would say go for it. After all It is worth it!

Now off to dance... 

Take care! xx
Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature