Texel on my mind

Tuesday, May 24, 2011
Aurinkoisena päivänä kehoitan suunnistamaan Pohjois-Hollannissa sijaitsevalle Texelin saarelle. Me lähdettiin Den Helderiin tutkimusretkelle, mutta koska siellä ei ollut kovinkaan paljon nähtävää, niin päätettiin jatkaa matkaa laivallaTexeliin. Sinne meidät kuljetti Viking Line tyyppinen alus puolessa tunnissa ja matka maksoi vaivaiset 2,50€. 


Boat to Texel

Boat to Texel

Texel (tai Tessel, kuten se täällä Hollannissa pitäisi lausua) on 25 kilometriä pitkä saari, jonka toinen puoli on pelkkää biitsiä. Siis valkoista hiekkarantaa silmän kantamattomiin. Jos sieltä ei löydä itselleen rauhaisaa rantapaikkaa, niin ei mistään!

Biking around Texel

Me vuokrattii pyörät ja poljettiin koko päivä ympäri saarta. Pyörävuokra oli 6€ / pvä. Sillä summalla sai aidon "mummoraudan" päiväksi käyttöön. Jos olisi halunnut maksaa pari euroa enemmän niin olisi saanut pyörän moottorilla... :D

Biking around Texel

Biking around Texel

Selfie in Texel

Texel island

Texel island

Texel island

Texel island

Texel island
Bike park in Texel


Saarelta löytyy, rantaa, peltoa ja metsää. Kaikkea sopivassa suhteessa. Siellä luonnon helmassa törmättiin myös hassuihin eläimiin.

Donkey face
AASI <3

Texel animal
Texel island

Oli aivan mahtava päivä! Suosittelen ehdottomasti Texeliä, jos joskus haluaa matkustaa johonkin muualle, kun tavanomaisiin turistikohteisiin. Tosin onhan tämäkin turistikohde, mutta ei ehkä ihan niin tunnettu (ainakaan suomalaisille). Sinne on myös helppo mennä Amsterdamin lentokentältä. Ensin junalla Den Helderiin ja sitten laivalla saarelle. Yhteensä matkaan menee varmaan noin kolmisen tuntia.

Texel island
Texel punaisella

Biking in TexelPaahtavan päivän jälkeen kotiin palasi pari punaniskaa :D
2 comments on "Texel on my mind"
  1. Iso tykkäys! Mahtavan näköi ja kuuloi retki teillä.

    - nooris

    ReplyDelete
  2. Oli hieno kyllä!!! Ehkä mekin voidaa tehä, toi on just sopiva yhen tai kahen päivän retkeks :)

    ReplyDeleteAuto Post Signature

Auto Post  Signature