Kaupunkilais- ja maalaiselämä sekaisin

Tuesday, April 19, 2011
Hollanti on pinta-alaltaan tosi pieni, mutta ihmisiä täällä on kolme kertaa suomen verran, 16+ miljoonaa asukasta. Varsinkin työmatkaliikenteessä huomaa jättimäisen asukasmäärän. Nyt alan ymmärtämään mistä puhutaan kun puhutaan ruuhkasta.


Bikes in Amsterdam
Pyöräilijät odottaa valojen vaihtumista.
Tungoksesta huolimatta, olen alkanut tykästymään tähän pieneen maahan. Yksi parhaimmista asioista täällä on se, että välimatkat jokapuolelle ovat niin lyhyet. Vähän yli tunnissa pääsee Belgiaan tai Saksaan. Pariisiin kestää 3 tuntia junalla. Matkailu täältä on niin helppoa ja todella vaivatonta. Myöskin pyörällä. 40 kilometriä taittuu hetkessä, kun ei ole ylä- eikä alamäkiä.  

Tämä pieni maa jaksaa vieläkin ihmetyttää ja kummastuttaa. Täällä sekoittuu kivasti kaupunkilais- ja maalaiselämä. Utrechtissa on noin 300 000 asukasta, mutta ihan kaupungin vilinän vieressä saattaa sijaita "maalaistalo", tai ainakin piha missä märehtii lampaita, vuohia tms. 

Täällä kaikki elää sekaisin ja sulassa sovussa. Ei tarvitse valita haluaako asua kaupungissa vai maalla, ku saa molemmat kertaheitolla.


Sheep
Spring in Vondel Park
Kevätpäivä Vondelissa
Sheep
Bääää...Countrylife
Naapurin vuohia
Amsterdamin sykkeessä


Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature