Roadtrip Hollanti-Belgia-Ranska

Tuesday, March 1, 2011
Lauantaina saatiin päähämme vuokrata auto. Ensiksi oli tarkotus ajella ihan tässä Hollannissa, mutta sitten päätettiinkin lähteä vähän pidemmälle matkalle, koska autossa oli rajattomat kilometrit. Pakattiin kassit ja suunnattiin etelään. Määränpääksi valikoitui Ranskan rannikko. 


Alkumatkasta satoi rankasti

Matkalta ostettiin kartta, josta saatiin vähän osviittaa mihin piti suunnata. Alkumatka meni motareita pitkin ja välillä kyllä pelotti jonkin verran, kun molemmin puolin sujahteli autoja ohi ja keskinopeus oli 130km tunnissa. Ei ollut meidän Fabia ehkä kaikkein paras semmoiseen vauhtiin...


Kun ilta alkoi hämärtyä, niin päätettiin ajaa Bruggeen ja yöpyä siellä. Buukattiin ensimmäinen vastaantullut hotelli ja sitten lähdettiin tutkimaan kaupunkia. Ulkona satoi, mutta se tuntui vain romanttiselta. Brugge osoittautui ihanaksi kaupungiksi! Keskusta on keskiaikainen ja se kuuluu UNESCON maailmanperintöluetteloon. Tämä on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! Kesällä täytyy tehdä viikonloppureissu Bruggeen, jotta pääsee tutkimaan kaupunkia tarkemmin.
Pieni suklaapuoti
Brugge iltavalaistuksessa
Sunnuntaina herättiin kukonlaulun aikaan (klo 0700) ja startattiin auto kohti Ranskaa. Pysähdyttiin aamupalalle pieneen merenrantakaupunkiin nimeltä Calais ja nautittiin ranskalainen aamupala: croissantti ja teetä. Tästä jatkettiin rantaa pitkin melkein Boulogneen asti. Löydettiin juuri semmoisia maisemia mitä olin toivonut ja unelmoinut löytäväni. Kukkuloita, merta ja aurinkoa. Taivaallista.

Nieuwpoort

Aamiainen Ranskassa


I just loved it!
Olisin voinut jatkaa matkaa loputtomiin, mutta valitettavasti maanantaina piti suunnata töihin. Jouduttiin siis kääntämään auton nokka pohjoiseen, mutta 850km jälkeen voi kait sanoa kuitenkin ajaneensa tarpeeksi? Jos sitten kesällä ajelisi Ranskan rannikon vaikka ihan Nizzaan asti. 
1 comment on "Roadtrip Hollanti-Belgia-Ranska"
  1. Älyttömän hienot paikat ja muutoinkin ihana lukea sun juttuja täällä.

    ReplyDeleteAuto Post Signature

Auto Post  Signature