Plié, Pas de bourrée -Tanssia Amsterdamissa

Sunday, March 6, 2011
Oon nyt parisen viikkoa käyny tanssitunneilla Amsterdamissa ja lihakset on ollu ihanasti hellänä. Kävin elämäni ensimmäisillä balettitunneilla ja olin todella hukassa siellä. Tunnin piti olla alkeet / keskitaso, mutta kyllä se enemmän oli keskitaso / edistyneet. Tästä huolimatta yritin pysyä messissä ja pysyinkin, tai no, ainakin osittain ;) Eniten tunnissa viehätti aito pianonsoittaja joka pimputteli tottuneesti tanssin tahtiin. Opettaja oli huisin hauska, pienen pieni balleriina, joka näytti siltä, että sillä on kasvanu balettitossut jalkoihin kiinni. 

Via
Baletin innoittama sitten löysin toisenkin tunnin samasta tanssikoulusta -> JAZZ (opettajana Eric Bacon, joka on tunnettu mm. Kelly Clarksonin, Jessica Simpsonin & Destiny’s Childin taustatanssijana)!!Hänen tunneillaan riittää draivia ja mielenkiintoisia koreografioita.

Tunti kestää 1,5 h ja se alkaa tekniikkaharjoituksilla ja lämmittelyllä. Noin 45 minuuttia lopusta  treenataan uutta koreografiaa. Suomessa totuin siihen, että koreografia tehdään johonkin tiettyyn biisiin, mutta täällä biisi vaihtuu useaan otteeseen hitaasta nopeampi tempoiseen. Eka tunti päätty teknoon ja meitsi oli aivan fiiliksissä, kun poistuin tunnilta.

Mun Jazz ope
Tanssikoulun käytävältä
Tanssitunnin miinuspuoli on se, että se alkaa myöhään ja olen kotona vasta kymmenen jälkeen illalla. Hollantilaisilla tuntuu olevan muutenki vähän erilaisempi vuorokausirytmi, kun minulla. Myöhäisimmät tanssitunnit kun loppuu vasta 2215! Mähän oon jo unten mailla tuolloin
Post Comment
Post a CommentAuto Post Signature

Auto Post  Signature